Bakalina Velika

02.07.2022, Dom Trenta ob 20.00

Koncert

Kot nas je že pripravil s Prvim krajcem, so pesmi izpod peresa Janija Kutina pretresljivo izpovedne, poduhovljene, intimne in silno pomenljive. Tokrat nam je na albumu Zviezdna srebruo postregel z najtemnejšimi bivanjskimi temami, ki se jim ljudje raje ognemo, a nas v temni noči ne pusti brez tolažbe. Za nas prižiga ogenj, nam pove zgodbo, se pogovarja s pticami, drevesi, gorami in se ozira za zvezdami.

 

Glasbeniki Bakaline Velike, Samo Kutin, Dejan Lapanja, Matej Magajne, Marjan Stanič in Andrea Pandolfo, zelo čustveno in s skrbno premišljenim zborom glasbil podpirajo besedila in nas popeljejo v svetove, kjer pesmi zaživijo. Zato nas ne more presenetiti, da so čisto spontano našle svoj dom in končno zvočno obliko na zasneženi gori, v jami, ob reki, med drevesi, na planinskih pašnikih, v ruševinah stare cerkve ter pod stoletno Križarjevo tepko, kamor so v goste povabili še glasbenike z vseh koncev sveta.

 

Pod Bogatinom jih je v svoj hladen objem vzela megla in skrila njihovim očem goro, ki v legendi skriva svoje zaklade, Bakalina Velika pa jih je kljub temu uspela najti, jih pomnožiti, oplemenititi in razdeliti med nas.

 

Naj bo zlato ali srebro zvezd, Bakalina Velika je resnično velikodušna.

 

Vabljeni!