Otroška predstava: ''Pravljična ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigra''

03.12.2022, Dom Trenta ob 18.00

V Trento prihaja Gledališče UNIKAT z otroško predstavo

Gledališče UNIKAT razveseljuje otroke in odrasle že od leta 1987. Jedro gledališča je pet igralcev, ob ustvarjanju vsake nove predstave pa povabijo tudi zunanje sodelavce: režiserja, dramaturga, glasbenika, scenografa, kostumografa... Uprizarjajo predvsem izvirna besedila, ki so napisana posebej za njihovo gledališče.

V predstavah želijo s preprostimi stvarmi ustvariti nov čarobni domišljijski svet. Igralci vanj prinesejo svojo otroško razigranost, ki poganja igro v vedno nove zaplete. Otroci pomagajo razplesti zgodbo in se potem veselijo srečnega zaključka.

 

Z dogodivščinami svojih junakov so doslej gostovali že po vsej Sloveniji in tudi v tujini (Avstrija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Italija, Nemčija). Največ predstav odigrajo v decembru, ko z njimi potujejo tudi Miklavž, Božiček in Dedek Mraz.

 

Babica Pra je pravljičarka, ki otrokom pripoveduje zgodbo o Trnuljčici. A med pripovedovanjem sev občinstvu pojavi tiger! In kakšno zmedo dela!Babica Pra sploh ne more povedati pravljice do konca! Mogoče ji pa lahko prav tiger pri tem pomaga... Tiger in Trnuljčica, gre to skupaj?

 

Predstava je polna nepričakovanih zasukov in neprestanega sodelovanja občinstva. Mi se že veselimo, kaj pa vi?

 

Vstop prost!

 

Vabljeni!