Trenta webcamSIEN
domov
Iskanje


 Aktualno
 Okolica
 Društva in organizacije
 Pomembne številke
 Kontakti
 Zahvale
Soška pot: Lepena - Kršovec

Soška pot nas od sotočja rek Lepence in Soče vodi po dolini do Kršovca, kjer se priključi bovškim sprehajalnim potem. Pot se prične ob kampu Klin, kjer prečimo most preko Lepence tik nad njenim sotočjem z reko Sočo. V tem delu se Soča umiri in razširi, obdajajo jo široka prodišča. Soška pot nas vodi mimo sotočja obeh rek z informacijsko točko o soški postrvi, ter preko travnikov s katerih so na desno k reki Soči speljane številne stezice za ribiče. Po kakih 30 minutah hoje pridemo do brvi pod bunkerji, ki nas odpelje na desni breg Soče.

Od tu dalje Soča, obogatena z vodami Lepence, oblikuje globoke, turkizne tolmune, ki ponujajo izzive za muharjenje. Pot poteka med cesto in Sočo, vendar bližine ceste skoraj ne zaznamo.

Dostop: Z avtom do Penziona kamp Klin oz. do parkirišča ob desni strani ceste v Lepeno. Priporočamo uporabo avtobusa, saj pot ni krožna.

Čas: za ta del poti potrebujemo 1.30 h.

Jesen v dolini Lepena

Lepenca


Zanimivosti

Ogled zaključka Velikih korit Soče na začetku doline Lepena. Od parkirišča na desni strani ceste, ki vodi v dolino Lepena, je 5 minut peš nazaj proti glavni cesti Vršič – Bovec.

Ogled bunkerjev nad reko Sočo, steza do njih je speljana tik nad brvjo, ki nas odpelje na desni breg reke.

Soška postrv


Hrana in namestitev

Na začetku doline Lepena se nahaja hotelsko naselje Pristava Lepena, ki poleg restavracije in namestitev v sobah in apartmajih ponuja še vrsto dodatnih storitev: možnost organizacije konferenc in delavnic, savno, jahanje, fitnes, tenis, lokostrelstvo.

Nekoliko naprej v dolino Lepena najdemo Penzion kamp Klin, ki v restavraciji ponuja tudi značilne lokalne jedi ter namestitev v sobah in kampu ob sotočju reke Soče in Lepence. Prodajajo tudi karte za športni ribolov.

V dolini Lepena, naprej od kampa Klin, na vzpetini na desnem bregu so možne namestitve v zasebnih apartmajih Jožica Pretner in zasebnih sobah Hosner Jože.

Na koncu doline je Planinski dom Klementa Juga, ki ponuja hrano in pijačo, ter namestitev v sobah in skupnih ležiščih.

Kakih 500 m od odcepa za dolino Lepene ob glavni cesti Bovec – Vršič je kamp Soča, lociran tik nad reko Sočo. Na nasprotni strani ceste najdemo apartmaje Ada, nekoliko naprej v smeri proti Bovcu pa apartmaje Jožica Komac.