Trenta webcamSIEN
domov
Iskanje


 Aktualno
 Okolica
 Društva in organizacije
 Pomembne številke
 Kontakti
 Zahvale
Soška pot: Markov most - Mala korita

Ta del Soške poti se prične pri Markovem mostu. Avto lahko parkiramo ob Gostilni Metoja in se peš odpravimo po glavni cesti do kampa Triglav ter zavijemo na cesto, ki se pred mostom spušča levo ob kampu. Od tu Soška pot nadaljuje naravnost po levem bregu, tik ob reki Soči. Soška pot vodi preko gozdov, travnikov in pašnikov mimo skalnih podorov ter večinoma tik ob ali nad reko Sočo z razgledi na okoliške vrhove. Vmes so štiri brvi, preko katerih lahko pot tudi skrajšamo. Ta del Soške poti je izredno slikovit, saj poteka preko razgibane in raznolike pokrajine. Številni dostopi do reke Soče omogočajo prijeten počitek v senci dreves in balvanov. Opremljena je z dvema informacijskima točkama o skalnih podorih in botaniki.
V zadnjem delu se pot strmo vzpne do manjšega slapa. Vzpon je dolg kakih 20 minut, od slapa pa se pot spusti do Turistične kmetije Jelinčič in malih korit reke Soče.

Od tu naprej je dovoljen tudi športni ribolov na reki Soči.

Dostop: z avtom do parkirišča pri Gostilni Metoja, z avtobusom do kampa Triglav. Priporočamo vam uporabo avtobusa, saj pot ni krožna.

Čas: za pohod po tem delu Soške poti potrebujete 2.30 h

Pot vodi preko pašnikov ...

... in gozdov


Zanimivosti

Ob poti je plezališče Pri Plajerju (Trenta) na dveh večjih balvanih nasproti podora Berebica.

Postanek na Turistični kmetiji Jelinčič s pokušino ter možnostjo nakupa domače hrane in ogledom sirarne.

Ogled 100 metrov dolgih in 6 metrov globokih malih korit Soče z mostu tik pod Turistično kmetijo Jelinčič.

Mala korita Soče


Hrana in namestitev

Sredi poti med cerkvico in Informacijskim središče TNP je Kamp Trenta, ki poleg kampirnih mest ponuja tudi hrano in pijačo ter namestitev v sobah. Kamp je opremljen tudi za oskrbo avtodomov z vodo in elektriko ter z urejenim izpustom odpadnih vod.

Na Logu v Trenti je več zasebnih ponudnikov namestitev: Zorč Alojz, Kravanja Zvonko, Hosner Slavka ter namestitve v sobah in apartmajih Triglavskega narodnega parka. Informacijsko središče z dvorano omogoča organizacijo različnih delavnic in konferenc.

Na Logu v Trenti, ob glavni cesti pred Informacijskim središčem je trgovina Erna.

Ob Informacijskem središču TNP je v sezoni odprta okrepčevalnica Kamba.

V bližini Markovega mosta je Gostilna Metoja, ki poleg hrane in pijače ponuja tudi namestitve v apartmajih.

V neposredni bližini je možna namestitev v apartmajih in sobah na Ekološki turistični kmetiji Pri Plajerju, v kampu Triglav ter apartmajih Mija.

Na koncu tega dela Soške poti je Turistična kmetija Jelinčič, ki ponuja lokalno hrano, domači ovčji sir, namestitve v sobah in ogled sirarne. V bližini turistične kmetije je kamp Korita. Kak kilometer od kampa, v smeri proti vasi Vrsnik, se nahajajo še apartmaji Stegulc.